Helmitohtorin blogi

Gemmologi on jalokivien tutkimiseen kouluttautunut asiantuntija ja tutkimusalana gemmologia on todella kiehtova. Kun sormuksessasi tai vaikka isoäitisi vanhassa rintakorussa on joku upean värinen kivi, josta et tiedä sen enempää, eikö olekin kutkuttavaa saada siitä lisätietoa: mikä kivi on kyseessä, onko se arvokas, onko se laadukas? Ehkä jopa...

Keshihelmet ovat erikokoisia, hyvin persoonallisen muotoisia, usein melko litteitä helmiä, jotka syntyvät helmen viljelyprosessissa vain siksi, että simpukka haluaa tehdä jotain muuta kuin mitä siltä odotetaan.

Kiehtova ajatus minusta on, että jokainen helmi on todellakin yksilö. Niillä on jokaisella oma kasvujälkensä, oma mineraalikoostumuksensa, oma "kemiallinen sormenjälkensä". Helmi ei todellakaan ole "vain helmi". Kahta samanlaista ei löydy. Tarkoilla tieteellisillä tutkimuksilla helmistä saadaan vaikka minkälaista tietoa.

Etelämeren helmet, nuo upeat väritarjonnaltaan vaaleankeltaisista syvän kullankeltaisiin tai kirkkaan valkoisista vaaleanharmaisiin ja hopeansävyisiin, maailman suurimmat viljellyt helmet.

Terve luonto, puhtaat meret, eläinten hyvinvointi, kuten myös farmien työntekijöiden hyvinvointi, terveydenhuollon ja koulutuksen takaaminen, yhteiskunnallinen vastuu - miten nämä liittyvät helmiin?

Parin helpon keinon avulla pystyt itse arvioimaan, ovatko helmesi oikeita vai jäljitelmiä.

Lue helmistä!

02.01.2020

Helmiakatemian blogissa käsitellään helmikoruihin ja niiden hankintaan ja käyttöön liittyviä aiheita ja muita kiinnostavia aiheita alalta.

Haluatko ottaa meihin yhteyttä?