Helmikoru miehelle - kyllä!

09.09.2022

Helminauha miehen kaulalla jakaa mielipiteitä, mutta miehen koruna helmet ovat jo muutaman vuoden olleet muualla maailmassa tosi trendikäs asuste. Suomessa tullaan hitaammin perässä. On kuitenkin ilo huomata, kuinka täälläkin julkisuudessa näkyy koko ajan enemmän helmiä käyttäviä miehiä. Miesten koruina helmet eivät ole uusi asia, vaan satoja, jopa lähes tuhat vuotta vanha juttu.

Miesten helmikoruiksi sopii käytännössä mikä tahansa helminauha tai riipuskoru, ihan käyttäjänsä mieltymyksen mukaan. Omassa asiakaskunnassani olen jo pari vuotta takaperin korjannut nuorelle miehelle mumminsa perinnöksi jättämän valkoisen, klassisen helminauhan. Olen myös tehnyt tilaustyönä ihan mahtavia korukivinauhoja, joihin on myös laitettu erilaisia metallifiguureja. Ensimmäisen mieshelmiasiakkaani tapasin jo lähes kymmenen vuotta sitten - hän tilasi upean tumman tahitihelmiripuksen.

Usein miesten korumaailma on tummasävyinen. Tummat värit henkivät perinteistä miehisyyttä. Siksi esimerkiksi tahitinhelmet ovatkin erittäin hyvin miehille sopivia. Samoin korukivistä esimerkiksi onyx, hematiitti, tummat ametistit tai safiirit ja veikeä tiikerinsilmä ovat monikäyttöisiä niin kaulalla kuin ranteessa. Helmet antavat monia mahdollisuuksia. Värillisistä helmistä saa vaikka minkälaista ilottelua aikaiseksi miehenkin kaulalle.

Valkoiset helmet, erityisesti hieman pienikokoisemmat, ovat muualla hyvin suosittuja miesten koruina. Valkoisen käyttö vaatii ehkä hieman enemmän rohkeutta, mutta ne myös antavat valoisan ja raikkaan vaikutelman. Helmikorujen kuningasbrändi, japanilainen Mikimoto, lanseerasi jo muutama vuosi sitten täysin oman - enimmäkseen valkoisen - malliston miehille.

Kuten alussa mainitsin, miesten koruina helmillä on pitkä historia. Entisinä aikoina erityisesti Lähi-Idän, Intian, Kiinan ja Mongolian alueilla helmiä sai käyttää ainoastaan miehet. Helmet kuvastivat mahtia ja voimaa, eikä niiden katsottu sopivan naisille lainkaan. Keskiajalla Euroopassa hallitsijat verhoutuivat helmiin suurissa juhlatilaisuuksissa. Upeasti helmillä koristeltuja kruunajaisviittoja, hansikkaita ja kenkiä valmistettiin näyttämään hallitsijan voittamattomuutta ja jumalaista mahtia.

Helmet ovat mahtava ja monikäyttöinen korumateriaali. Ne ovat aitoja luonnontuotteita, parhaimmat merivesihelmet ovat nykyään myös kestävän kehityksen periaatteilla kasvatettuja. Siispä rohkeasti mukaan maailman trendeihin!

Kuva: M_Rossi Official
Kuva: M_Rossi Official