Sopivan helminauhan valinta

Millainen helmikoru sopii mihinkin

Yksi lempilainauksistani on Jackien Kennedyn: "Pearls are always appropriate." Helmet sopivat aina. Helmet ovat käyttökoruja, mutta valitettavasti turhan moni arastelee niiden käyttöä esimerkiksi arkipukeutumisessa.

Toivottavasti tämän artikkelin myötä saat inspiraatiota kokeilla helmien käyttöä monipuolisesti, niin arjessa kuin juhlassa!

Aluksi hieman listaa, mitkä ovat yleisimmät nauhojen pituudet ja miten pituus vaikuttaa käyttöön:

- Choker: 30-40 cm. Napakasti kaulan ympärillä istuva helminauha, usein kaksin- tai kolminkertainen. Choker on hyvin näyttävä ja juhlallinen malli. Sopii juhlavien iltapukujen seuraksi, mutta myös nostamaan arkiasun tasoa.

- Collier: 35-40 cm. Kuten choker, mutta yksinkertainen. Sekä choker että collier sopivat hyvin klassisten o- ja v-aukkoisten neuleiden kanssa.

- Princess: 40-50 cm. Ulottuu hieman solisluiden alapuolelle. Hoikentaa kaulalinjaa. Sopiva pituus irrallisen helmiriipuksen lisäämiseen helminauhaan. Kaikkein monikäyttöisin nauhan pituus. Sopii lähes vaatteen kuin vaatteen seuraksi.

- Matinee: 50-60 cm. Voidaan pitää yhdenkertaisena kaulalla tai monikerroin ranteessa. Sopii riipuksille.

- Opera: 70-80 cm. Yhdenkertainen, klassinen helminauha iltakäyttöön. Ylettyy myös kaksinkerroin kaulalle, jolloin käyttömahdollisuudet monipuolistuvat ja yhdestä korusta voi muunnella toisen.

- Rope: n. 80-100 cm tai pidempi, napaan asti ulottuva. Monikäyttöinen, voidaan pitää pitkänä yhdenkertaisena tai useaan kertaan eri tavoin kiedottuna tai kierrettynä. Nauhan voi myös solmia isolle löyhälle solmulle. Pitkänä nauha vaatii seurakseen yksinkertaisen asun, ei sovi esimerkiksi jakkupukuun yhdistettynä.

Värien vaikutus

Oikeanvärisen helminauhan valinta lähtee oman ihon ja hiusten sävyn tarkastelusta. Vasta sen jälkeen mietitään helmien ulkomuotoa ja vaatekaapin sisältöä.

Tekstiä päivitetään, odotathan ...